Spørgsmål og Svar omkring frivillige

Hvem kan blive frivillig?

Det mest væsentlige krav vi i grunden har, er at du har lyst til at hjælpe folk som har brug for det.
Derudover skal du, hvis du ønsker at deltage som besætning på vores både, kunne være på havnen indenfor 20 min, fra du modtager en alarm.
Derudover skal du være 18 år, samt være i en sådan fysisk form, at du kan begå dig på et skib.

Som frivillig på land, så skal du blot have lyst til at indgå i et fælleskab, samt have godt humør.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Foruden glæden ved at hjælpe andre som har brug for det, så får du en masse nye venner blandt de frivillige på stationen, og du får et frivilligt arbejde, hvor du kan se med det samme at du gør en forskel.
Derudover, så sørger vi for at du bliver oplært i at være redder ombord på vores fartøjer, og de nødvendige uddannelser.

Kræver det jeg har nogle uddannelser?

Nej, de lovpligtige uddannelser vil du få gennem os, derudover kommer du igennem et lokalt uddannelsesforløb som klæder dig på til at være redder eller bådfører i Dansk Søredningsselskab.

Hvor mange timer kræver det jeg lægger?

Det er et stort ansvar at være frivillige søredder. Og hvis du skal være en del af vores besætning, kræver det selvfølgelig at du deltager aktivt i uddannelserne og øve aftener på stationen, samt at du indgår aktivt i beredskabsvagtturnus.

Jeg vil gerne være frivillig, hvordan gør jeg?

Udfyld vores ansøgningsskema her på siden, og så hører du fra en af vores uddannelsesansvarlige eller stationslederen snarest.
Derfra vil I aftale et møde på stationen, hvor i kan snakke sammen, og du kan få evt. svar på yderligere spørgsmål.

Der kan godt gå nogle dage fra du har indsendt ansøgningen til du hører noget, husk på at alle på stationerne er frivillige og der kan være ting, hvorpå det måske ikke er førsteprioritet at besvare din mail. Skulle du dog ikke have hørt noget indenfor 2 uger, så tøv ikke med at kontakte os på [email protected].

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !