Havarist trækkes ud fra det lave vand

Øvelse: Undsætning af båd på lavt vand

Formålet med øvelsen var at undsætte en båd, der lå på lavt vand hvor vores store båd (Ida) ikke kunne komme ind.

Vi ville til dette formål teste en lille gummibåd med en elektrisk påhængsmotor, som vi regner med at købe. Den skulle kunne sejle ind på det lave vand med slæbetov og evt. førstehjælp.

Gummibåden blev blæst op, sat i vandet og påhængsmotor monteret. Da det var første gang vi havde med gummibåden at gøre, tog det en del længere tid at klargøre den end ønskeligt, men det skal vi nok få strammet op på med tiden.

Den lille båd sejlede fint og der blev bragt et tov ind til ”havaristen”, som derefter blev halet ud til Ida.

Som bonus på øvelsen viste det sig at en person på ”havaristen” var kommet til skade. Personen kunne komme over på Ida ved egen hjælp, men blev på vejen ind til havnen dårligere så personen måtte spændes på et spineboard inden vi overførte personen til en ”ventende ambulance” i land.

Person på spineboard

Konklusion: Vi blev enige om at Gummibåden levede op til vores forventninger. Vi lærte også en del om i hvilken rækkefølge det var hensigtsmæssigt at gøre tingene under klargøringen f.eks. montere den lette påhængsmotor INDEN søsætning af gummibåden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !