aktion

En perfekt fredag!

Det er sjældent at vi får mulighed for at træne med helikopteren fra Esk. 722, men fredag var en sådan mulighed! Vi blev ringet op af piloten, der foreslog en fælles træning i Øresund fredag aften, og det var ikke svært at lokke de frivillige til at deltage, selv om det var fredag aften, mørkt og blæste 8-10 m/s fra vest.

Øvelsen viste sig at være mere omfattende end vi havde troet. Det drejede sig om en såkaldt ”Dinghy-overførsel”, som helikopteren bruger, når det af den ene eller anden grund ikke kan lade sig gøre at sætte en redder ombord på en båd direkte fra helikopteren – fx på grund af master, der rager op eller dårlige forhold på dækket.

Vi fik først besked på at holde styrefart (cirka 4 knob) og en kurs 30 grader til styrbord for vindretningen. Derefter kom helikopteren lige over os og sænkede en såkaldt trail-line ned på dækket. Vi gjorde den fast til en pullert og herefter kastede helikopteren en flåde ned i vandet, der automatisk pustede sig op. Flåden var gjort fast i linen til vores båd, så vi trak den efter Heimdal.

Dernæst overførte helikopteren en redder og en læge ned på flåden. Det var sværere end det lyder, da den lille flåde dansede op og ned i frisk vind, bølger og downdraften fra heli’en. Endelig kom en båre ned på den lille flåde. Så fjernede helikopteren sig, og vi trak flåden ind til vores båd og fik overført to mand og båre.

Til sidst pakkede vi flåden sammen og hoistede de to reddere og båren (med flåden) op igen. Det hele tog nok 30-40 minutter og stillede jo krav til disciplin hos rorgænger, radiomand og dækspersonale på Heimdal.

Efterfølgende fik vi pæne ord med på vejen fra helikopterbesætningen og en lovning på, at det ikke var sidste gang, vi fik mulighed for at træne med dem.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !