Gult udkald - 16 tons fiskekutter med ødelagt gear

Gult udkald - 16 tons fiskekutter med ødelagt gear

Gult udkald indløb direkte på vagttelefonen. En lokal fisker ringer om hjælp. Hans 16 tons fiskekutter har ødelagt gear. Han befinder sig mellem Endelave og fyn.

Rescue Juelsminde med besætning afgår fra Juelsminde kl. 12. Beregning i forhold til vind og vejr er, at båden driver med 1.5 knob i timen, ca 8 sek/m, 1 m bølger, stigende vind til 12 sek/m fra kl. 12.

Efter 40 min i hård krab sø, når Rescue Juelsminde frem til fiskekutteren.

Besætningen får hurtigt en trodse i fiskekutteren, og en lang slæbetur kan påbegynde. Søen er hård og vinden tiltagende.

Rescue Juelsminde bliver sat på prøve, udstyret på båden har svært ved at holde, og efter 20 min, springer slæbetorvet. Der sættes et nyt slæbetorv på havaristen med dobbelt så stor brudstyrke, dette holder knap 3 timer, så springer det også.  Besætningen vurder nu, at slæbet kortes betydelig op og den sidste del af turen forgår med 3 knob. 

Den tunge kutter bringes sikkert i havn i Juelsminde hvor den har stamplads.

JRCC var løbende underrettet om turen.

Havaristen bliver anbefalt af downloade vores nye app: Søassistancen

Rescue Juelsminde tankes, og båden gøres klar til ny tur.

 

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS Juelsminde

28 fods fiskerbåd mister køling

Grønt udkald Alarmen kommer ind direkte fra haveristen kl. 6.48. 28 fods fiskerbåd på hummer fiskeri mister kølingen på motoren over Lillegrund. Crewet afgår kl
DSRS Juelsminde
Læs mere
Assistance

Rødt udkald til personlignende genstand

Under vores sar træning bliver vi ringet op af Jrcc kl. 16.09, at vi straks skal sejle til Lillebælt på pos N 55.32.400 Ø 009.44.700 Som er ud for Fredericia
DSRS Juelsminde
Læs mere
Alarm SAR

SAR udkald til Ny Lillebæltsbro

JRCC alarmere på vagttelefonen - de Beder om assistance til Rødt udkald. En springer ved den ny Lillebæltsbro. kort efter kontaktes vagttelefonen at aktionen er
DSRS Juelsminde
Læs mere
Alarm SAR

Finnclipper 35 uden fremdrift

Direkte henvendelse til DSRS Juelsminde, Finnclipper 35 udenfor Juelsminde, pludselig uden fremdrift, kl. 1055 Rescue afgår kl. 1120 med fartøjsfører Mogens og
DSRS Juelsminde
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !