Høj sol og motorstop

Når hornfisketuren går i fisk og ender i et forbudsområde

Det’ sommer. Det’ sol. Det’ søndag.

Men det er også noget skidt, når man får motorstop og driver ind i et forbudsområde.

Vi blev kaldt ud til en lille motorbåd, med tre gæve sømænd, der både var løbet tør for motorkraft og held. Fisketuren - som i øvrigt kun gav en enkelt hornfisk - endte nemlig med en slæbetur gennem forbudsområdet ved Lynetteholm ud for København. Og for at gøre ondt værre, havde de brugt alt drikkevandet ombord til at hælde på motoren, som havde en defekt køleslange.

For at komme ind til havaristen, måtte vi sejle forsigtigt ind i ukendt territorium, så det var en spændende tur. Søkortet viste forhindringer, så vi var på stikkerne for ikke selv at støde på grund. For det ville jo være i særklasse pinligt, hvis søredderne selv skulle reddes. Især i et forbudsområde…

Det gik heldigvis fint og vi fik bugseret havaristen sikkert i havn. Så de tre uheldige fiskere kunne få sig en velfortjent sluk vand efter at havde siddet i den varme forårssol i noget tid.

 

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS København

Motorbåd med motorstop

Mindre motorbåd med motorstop ved Bellevue strand. Båden trækkes til Skovshoved havn.
DSRS København
Læs mere
Assistance

Sejlbåd med manglende fremdrift

Sejlbåd med manglende fremdrift lidt nord for Veen, ønsker hjælp til at komme i havn. DSRS København trækker båden til Rungsted havn.
DSRS København
Læs mere
Assistance

Sejlbåd med motorstop

Sejlbåd nord for middelgrundsforet har manglede fremdrift for sejl og kan ikke starte motoren. De har problemer med at komme i havn. DSRS København trækker dem
DSRS København
Læs mere
Assistance

Motorbåd med motorproblemer

opkald fra vagthavende om motorbåd med problemer ud for Hellerup havn, han var alene ombord og havde kastet anker. Vi fandt hurtig båden da der ikke var mange
DSRS København
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !