Kæntret Wayfarer sejljolle

Kæntret Wayfarer sejljolle

Vi får en melding om en kæntret sejljolle ud for Helsingør med angiveligt en tomands besætning. Først lyder meldingen, at kun den ene er ved jollen, derefter begge.

På vej ud af havnen ringer vi til JRCC, som også har fået meldingen og som kan oplyse en GPS-position. Længere ude i havnen bliver vi anråbt af en sejlbåd, der har samlet jollens besætning op. Vi får jollens ejer ombord og han fortæller, at de var kæntret under en bomning og under flere mislykkede forsøg på at få jollen på ret køl, kom ejer så langt væk, at han ikke kunne svømme den drivende jolle op. Gasten - ejers 18-årige barnebarn - blev ved jollen. Ejer mener, at han har svømmet imellem en halv til en hel time, inden han blev samlet op. Mens han svømmede rundt, blev han tilsyneladende set af en sejlbåd, som blot vinkede tilbage og sejlede videre!

Vi sejler ud til den efterladte jolle, som ligger med bunden i vejret i et befærdet område. En tysk lystsejler var heldigvis blevet ved jollen for at markere positionen og for at forhindre kollision. Det besluttes at trække jollen tættere på land, hvor søen er mere rolig, inden det forsøges, at få den på ret køl.

Ved forsøg på at få jollen vendt, viser det sig, at masten er knækket og jollen i øvrigt er så fuld af vand, at hækken står under vand. Vi trækker derfor jollen helt ind på så lavt vand, at ejer med hjælp af nogle strandgæster kan få sejlene ned, masten afmonteret og få den lænset. Vi bugserer herefter jollen til slæbestedet i Helsingør Nordhavn.

Station: 
Udrykning: 
Søndag, 4. august 2019 - 14:50
Hjemkomst: 
Søndag, 4. august 2019 - 17:00
Bådfører: 
Vagtcentral: 
Direkte
Båden bugseret til: 
Helsingør Nordhavn
Ejer var medlem.: 
Nej